Jadłospis
GODZ. 8:20
GODZ. 10:00
GODZ. 12:00
GODZ. 14:00
PONIEDZIAŁEK
Kanapka: pieczywo mieszane (25g) (pszenica, żyto) , masło (5g) (mleko), jajko krojone (20g), ser żółty (20g) (mleko), szynka wieprzowa 20g, pomidor (20g), ogórek (25g), herbata owocowa (200ml) z miodem (5g) 299kcal
Zupa kalafiorowa zabielana na mięsie z warzywami 250ml (mleko, seler) , makaron (pszenica) z parówkami w sosie pomidorowym, woda 200ml 453kcal
Kanapka: pieczywo mieszane (pszenica, żyto) (50g), masło (mleko) (7g),pasta z fasoli 45g, ser żółty (mleko) (20g), wędlina (20g), ogórek (25g), herbata miętowa 200ml, z miodem (5g) 277kcal
WTOREK
ŚRODA
Ryż z jabłkiem i cynamonem 209kcal
CZWARTEK
PIĄTEK
Woda mineralna podawana bez ograniczeń.
Do przygotowania posiłków używane są przyprawy: pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, oregano, bazylia, lubczyk, cynamon, żelatyna, wanilia w laskach, włoszczyzna suszona, papryka słodka mielona, pieprz ziołowy.
Zgodnie z informacjami od producentów użyte produkty gotowe mogą zawierać śladowe ilości: glutenu, mleka (łącznie z laktozą), jaj, soi, orzechów, sezamu, łubinu, selera i gorczycy.
UWAGA
Przypominamy, że w żywieniu dziecka nie powinno się ograniczać produktów alergizujących, chyba, że występuje wyraźne wskazanie lekarza (w takim przypadku należy dostarczyć do przedszkola stosowne zaświadczenie o alergii występującej u dziecka). Racjonalne żywienie jest ważne w każdym wieku, a dla dziecka może być wręcz kluczowe dla rozwoju.